Böcker

Böcker

Kottens mamma blir sjuk

Pris: 175kr ink. momsKottens mamma blir sjuk


Kotten bor med sin mamma i en lägenhet. Han har ingen pappa och älskar att bygga med lego. En dag blir Kottens mamma sjuk. Kotten måste flytta till ett familjehem när mamma ligger på sjukhuset.


Boken om Kotten handlar om hur Kotten och mammas liv förändras när Kottens mamma går in i en depression.


Kottens mamma blir sjuk hjälper barn förstå känslor och tankar kring föräldrars sjukdom, i det här fallet depression.


Det är viktigt att prata med barn om psykisk ohälsa och sjukdom. Genom att prata med barn kan barnet bearbeta och förstå vad det är som händer.

Kottan har en hemlighet

Pris: 175kr ink. momsKottan har en hemlighet

 

Kottan bor med sin familj i ett fint hus. Hon är en glad och sprallig liten kotta men under ytan döljer sig en mörk hemlighet. I skolan pratar fröken om min kropp och din kropp, stopp min kropp. Kottan tar mod till sig och berättar sin hemlighet.

 

Kottan har en hemlighet handlar om ett barn som utsätts för sexuella övergrepp. Genom att läsa Kottan har en hemlighet får vi ett underlag att prata om svåra saker. Boken vänder sig huvudsakligen till barn som misstänks vara utsatta eller har vart utsatta för övergrepp men går även bra att läsa för barn som inte vart eller är utsatta.

 

Det är viktigt att prata med barn om min kropp och din kropp och vad som är ok och inte. Genom att prata med barn kan barnet bearbeta och förstå vad det är som händer.

Ny bok om Kotten!


Kotten bor inte hos mamma.


Kotten är 9år och bor inte hos mamma. Kottens mamma är sjuk, hon har psykisk sjukdom. Kotten bor i ett familjehem men träffar mamma regelbundet.


I Kotten bor inte hos mamma får vi följa Kotten och mamma i deras liv. Kotten har många frågor och mamma svarar så gott hon kan.


I boken får barn på ett lätt och lekande sätt veta vad familjehem, socialtjänsten, diagnoser och psykisk sjukdom är.